dinsdag 9 augustus 2011

Freestate

eigen foto - Jessica Baxter
 De werken spelen met de ruimte waarin ze staan. Deze projectie van Jessica Baxter aan de piano, trekt de ruimte van het pakhuis door in een chique hall.

eigen foto - Jessica Baxter
 Soms is het onduidelijk of een object deel uit maakt van het kunstwerk of van de locatie.

eigen foto - Patrice Gaillard & Claude 'Toast rack'

eigen foto - Delphine Deguislage 'Sur-Le-Haut'

eigen foto - Kati Heck 'Brauner-, Blauer- en Grüner Bonus'
 De werken van Kati Heck spreken mij, door de contrasterende schilderstijl, minder aan. Ze wekken wel de nieuwsgierigheid op om ze van dichterbij te bekijken.

eigen foto - Nick Ervinck 'Angrieborz'
 De eerste keer dat ik een werk van Nick Ervinck zag, was op de tentoonstelling 'Fantastic Illusions' in het Broelmuseum. Zijn werk sprak mij meteen aan door de futuristische look. Het zijn 3D-sculpturen die door een printer gemaakt worden.

eigen foto - Nick Ervinck 'Angrieborz'

Sarah & Charles - Overcast
Dit is het meest intrigerende werk dat ik ooit gezien heb. Je wordt verzocht een donkere ruimte binnen te wandelen. Je ziet op het eerste moment niets en durft niet binnen te wandelen. Wanneer je wat beter kijkt zie je een heel kleine kamer, maar je weet niet of dit vlakbij is of veraf. Je moet tastend in het donker lopen in de richting van die kamer. Hoe dichter je komt, hoe donkerder het wordt. Je kan dus nooit de kamer goed bekijken, want als je er vlakbij bent is het licht uit en zie je niets meer.
Het is frustrerend en tegelijk héél spannend.
eigen foto - Freek Wambacq

Vadim Vosters
I: romantiek
O: zicht op de haven
M: projector, flessen, doek, hardboard, verf, penselen, stoel
T: schilderen, fotograferen, projecteren, schikken in de ruimte, monteren
BA: 3D, installatie, licht-donkercontrast, kleurenprojectie werpt licht op de opbjecten in een donkere ruimte onder de grond.

Het werk van Vadim Vosters wordt in een bunker tentoongesteld. Je zit onder de grond en krijgt een zicht op zee te zien. Het is prachtig voorgesteld met een schilderij waarop boten en gebouwen geprojecteerd zijn, je weet niet waar het schilderij stopt en de projectie begint.
Door een romantisch tafereel te presenteren in een oorlogsmonument doet het je nadenken over de ruimte. Waarvoor werd deze kamer gebruikt? Waar bevind ik me?
eigen foto - Vadim Vosters
eigen foto - Vadim Vosters






Geen opmerkingen:

Een reactie posten